HORMIPINNOITUS, HORMISANEERAUS, HORMIN LIUKUVALU

Hormin liukuvalukorjaus eli hormipinnoitus on yleisin korjausmenetelmä mikä on tarkoitettu vanhoihin yleensä yli 30 vuotta vanhoihin piippuihin. Menetelmä on hyvä sillä se ei pienennä merkittävästi hormin pinta-alaa eikä luo lämpöhävikkiä.

Menetelmällä saadaan hormiin tiivis massaus, joka tekee hormista jälleen paloturvallisen. 

Hormien massaus vahvistaa koko savupiipun rakennetta kokonaisuudessaan. Menetelmällä toteutettu huolto hieman pyöristää hormien kulmia ja tämän ansiosta myös veto paranee.

Hormipinnoituksen jälkeen hormissa on sileä sisäpinta, jolloin se on helpompi myöskin nuohota. Koko Savupiipulle saadaan runsaasti käyttöikääkun se massataan, massauksella pidentää piipun käyttöikää kymmenillä vuosilla.

Huolettu hormi

Hormisaneerauksen jälkeen hormi on yksi tiivispaketti, pinnoitus pyöristää hieman hormia mikä helpottaa hormin nuohoamista. Savu nousee myös tälläistä hormia pitkin paremmin. Nyt tiilien välissä ei ole kuluneita saumoja, tälläinen hormi on vanhva rakenteeltaan ja tuo vanhvuutta koko piipun rakenteelle. Huolettu hormi on turvallinen eikä vuoda.  


Hormien kuntokartoitus

Savupanostesti

Savupanos asetetaan tulisijan pesään tai putsausluukkuun, tämän jälkeen se aktivoidaan ja panos alkaa tuottamaan runsaasti valkoista savua. Näin hormeihin tehokkaalla taskulampulla katsomalla selviää vuotaako savuhormi. Vuoto voi olla hormien välinen (esim. Kiukaan savuhormista viereiseen pesuhuoneen ilmahormiin) tai vaihtoehtoisesti hormi voi vuotaa hankalissa tapauksissa ulos (Kiukaan savuhormi päästää vintille tai katonrajassa savupiipusta suoraan sivusta). Testillä selviää myöskin kuinka runsasta vuoto on ja jo pelkästään savupanostestillä voidaan saada paljon tärkeää tietoa piipusta johon pystyy tarvittaessa reagoimaan. 

  • Hormien tiiveyden tarkastus silmämääräisesti

  • Hormien tiiveyden tarkastus savupanoskokeella

Horminkuvaus

Perusteellinen hormikartoitus edellyttää myös hormien kuvaamista. Kuvaamisen avulla savupiipusta saadaan tarkkaa sisäkuvaa, joiden pohjalta voidaan tehdä arvioita hormiston kunnosta ja muista ominaisuuksista.

Käytämme kuvauksissa pystyhormikameraa ja se laitetaan hormin alaosasta tai lasketaan yläosasta sisään.

Hormisaneerauksen hinta

Sivun alhaalta löydätte hintalaskurin jonka kysymyksiin vastaamalla saamme teille tarkan hinnan.

Korjauksen hinta vaihtelee luonnollisesti kohteittain riippuen esimerkiksi hormin kunnosta ja työnmäärästä. Lännen Laatupinta Oy suorittaa hormisaneeraukset Avaimet Käteen- Palvelu perjaatteella. 

Hinta selviää ottamalla meihin yhteyttä ja sopimalla aika hormitutkimukselle, ole vaivattomasti yhteydessä sähköpostitse tai vaikka puhelinsoitolla. Meillä on halu ja taito auttaa sinua savupiippu asioissa!

Mitä hormin korjaus tulee maksamaan?

Selvitä piipun korjauksen hinta veloituksetta, tämä ei myöskään sido sinua mihinkään. 

Vastaa kysymyksiin ja selvitä helposti täsmällinen hinta ilman piilokuluja. 

Painamalla LÄHETÄ annat Lännen Laatupinnalle oikeuden lähettää sinulle sähköpostia. Suostumuksen voit peruuttaa milloin tahansa.