Piipunhuolto

Piipulle pitkä ikä hormisaneerauk­sella

Savupiippu ja talon hormisto tekevät näkymätöntä työtä kotitalouden sujuvan arjen eteen.

Koska hormit kätkeytyvät talojen rakenteisiin, ei niiden kuntoa välttämättä tule ajatelleeksi. Siitä huolimatta hormien säännöllisen huollon tulisi olla osa kodin ylläpitoa, sillä toimiva hormi on myös edellytys turvalliselle elolle.

Lännen-Laatupinta on kokenut hormisaneerauksien ja hormipinnoitusten tekijä Porissa, koko Satakunnassa ja Pirkanmaalla. Pidennämme piippusi ikää ammattitaitoisesti tehdyllä hormin putkituksella ja liukuvalulla. Teemme myös hormitutkimuksia ja -kuvauksia, joista saa aina asiaan kuuluvan raportin.

Liukuvalukorjauksella lisää käyttöikää savupiipuille

Hormin liukuvalukorjaus eli hormipinnoitus on yleisin korjausmenetelmä savupiipuille, jotka ovat yli 30 vuotta vanhoja. Hormipinnoituksen etu on se, ettei se pienennä merkittävästi hormin pinta-alaa eikä luo lämpöhävikkiä.

Ammattilaisen tekemä hormipinnoitus on helppo keino kodin paloturvallisuuden lisäämiseen. Hormipinnoituksessa piippu saa tiiviin massauksen ja tiilten välistä tukitaan kuluneet saumat, mikä tekee siitä jälleen myös paloturvallisen.

Hormin massaus vahvistaa savupiipun rakennetta kokonaisvaltaisesti pyöristäen hieman piipun kulmia. Laadukkaasti massatun piipun tunnistaa erinomaisesta vetokyvystä.

Korkealuokkaisesti tehdyn hormipinnoituksen jälkeen piipussa on sileä sisäpinta, mikä helpottaa myös nuohoamista. Massaus pidentään parhaimmillaan piipun käyttöikää kymmenillä vuosilla.

Lännen-Laatupinnan huoltama hormi on taatusti turvallinen ja vuotoestetty.

Meiltä saat tilattua myös piipunhatut kokonaispalveluna.

Tutkimme hormin kunnon ammattilaismene­telmin

Hormin kunnon tarkistus tapahtuu ensiksi silmämääräisesti. Ammattilaisina luotamme kuitenkin hyviksi havaittuihin testausmenetelmiin.

Savupanostesti on kätevä tapa selvittää nopeasti hormin kunto. Testissä savupanos asetetaan tulisijan pesään tai putsausluukkuun, minkä jälkeen panos aktivoidaan, jolloin se alkaa tuottaa runsaasti valkoista savua. Katsomalla hormiin tehokkaalla taskulampulla voidaan selvittää, onko savuhormissa havaittavissa vuotoja. Vuoto voi olla hormien välinen esimerkiksi kiukaasta viereisen pesuhuoneen ilmahormiin tai kyse voi olla kokonaan ulos pääsevästä vuodosta. Pahimmillaan ulkoinen vuoto ulottuu vintille tai muuhun epäsuotuisaan tilaan aiheuttaen vakavan turvallisuusriskin.

Savupanostesti selvittää myös vuodon runsauden.

Piipun kuntoa arvioitaessa on tärkeää kuvata hormi, mikä on perusteellisen kuntokartoituksen edellytys. Kuvaamisen avulla savupiipusta saadaan tarkka sisäkuva, jonka pohjalta voidaan tehdä arvio kunnosta ja piipun ominaisuuksista, jotka vaikuttavat hormin korjaamiseen.

Lännen-Laatupinta Oy käyttää kuvauksissa pystyhormikameraa, joka asetetaan savupiippuun hormin alaosasta tai lasketaan sisään yläosasta.

Mitä hormin korjaus maksaa?

Hormin korjauksen hinta vaihtelee luonnollisesti ja kohdesidonnaista. Hintaan vaikuttaa sekä hormin kunto että tehdyn työn määrä. Lännen-Laatupinta Oy suorittaa hormisaneeraukset Avaimet käteen -periaatteella sisältäen kaikki työvaiheen kartoituksesta siivottuun työskentelyalueeseen.

Lännen-Laatupinta huoltaa hormit Satakunnassa Porin seudulla ja lähikunnissa sekä Pirkanmaalla.

Kutsu ammattilainen tarkastuskäynnille tai pyydä täsmällinen hinta-arvio ilman piilokuluja. Arvion tekeminen ei sido sinua mihinkään.

Ota yhteyttä

MITÄ HORMIN KORJAUS TULEE MAKSAMAAN?

Selvitä piipun korjauksen hinta veloituksetta, tämä ei myöskään sido sinua mihinkään. 
Vastaa kysymyksiin ja selvitä helposti täsmällinen hinta ilman piilokuluja. 

Voit hyödyntää työstämme myös kotitalous­vähennyksen.

Lue lisää

Takuulla turvallinen ja vaivaton

Laadukkaan ja asiakaslähtöisen palvelumme avainsanoja ovat tarjoamamme takuu, molemminpuolinen turvallisuus ja vaivaton ote tekemiseen. Rakennusalan töissä takuulla on suuri merkitys, mutta takuu toteutuu vain silloin, kun yritys toimii vastuullisesti ja on halukas hoitamaan velvoitteensa myös vikojen ilmetessä.

Työt takuulla

Työllämme on aina takuu, josta pidämme tinkimättä kiinni. Takuun pituus riippuu tilatusta palvelusta, mutta se on aina minimissään 2-5 vuotta. Kun tilaat palvelun Lännen-Laatupinnalta, me olemme vastuussa lopputuloksesta.

Lännen-Laatupinta Turvallinen

Lännen-Laatupinta tekee sopimukset aina turvallisesti kirjallisesti, ja sopimuksessa on mainittuna kaikki ehdot, sovitut työt, takuut ja niiden pituudet, käytettävät materiaalit, sovitut aikataulut ja muut erikoisehdot. Kotitalousvähennys on laskettu valmiiksi tarjouksiin. Pidämme sopimuksesta aina kiinni. Turvallisen työn takaa myös 10 vuoden kokemuksemme alalta.

Lännen-Laatupinta Vaivattomuus

Ammattilaisen tekemä kylpyhuoneremontti kasvattaa asumisviihtyvyyttä ja ehkäisee parhaimmillaan jopa vesivahinkoja, kun vauriot voidaan havaita ajoissa. Remontoimme kylpyhuoneesi kestämään arkeasi ja vastaamaan toiveitasi.

Yhteydenotto

Kohteen kartoitus

Sopimus

Toteutustakuu